جشنواره‌، مشوق خوبی برای توسعه‌ی وبلاگ‌نویسی در بین پرستاران است


/همگام با جشنواره وبلاگ‌نویسی پرستاری/
« برگزاری جشنواره وبلاگ‌نویسی پرستاران و گسترش این امر و هر کار دیگری که بتواند ارتباط بین پرستاران، یا سایر گروه‌های مردم که وجوه مشترک دارند را توسعه بدهد، مزایای زیادی در پی خواهد داشت.»

 

علی ضرغام، دانشجوی دکتری پرستاری در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس نگاهی به وبلاگ‌های خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب، یکی از مزایای برگزاری جشنواره وگسترش وبلاگ‌نویسی در پرستاران را تجمع آراء و نظرات عنوان کرد و گفت: « وبلاگ فرصتی فراهم می‌کند که پرستاران بتوانند نظرات خود را به‌راحتی منتشر کنند، تا همکارانشان بتوانند آنها را نقد و بررسی کنند.»

وی افزود: «انتشار مطالب علمی از طریق وبلاگ می‌تواند باعث ارتقاء سطح دانش در کل جامعه‌ی پرستاری کشور شود. انتشار این مطالب در وبلاگ بسیار آسان‌تر و سریع‌تر از راه‌های دیگر صورت می‌گیرد و بازخورد آن نیز از راه نظرات خوانندگان وبلاگ به راحتی به نویسنده و سایر خوانندگان می‌رسد.»

ضرغام ادامه داد: « پرستاران می‌توانند از این راه به آسانی تجربیات ارزشمند خود در کار و زندگی را در اختیار سایرین قرار دهند و از تجربیات دیگران نیز استفاده کنند. استفاده از این تجربیات می‌تواند در ارتقاء سطح مراقبت بالینی نیز موثر باشد و از بروز مکرر اشتباه مشابه جلوگیری کند و یا در معرفی راه‌های جدید و موثرتر مراقبت، نیز به پرستاران کمک کند.»

وی گسترش روحیه‌ی همکاری و کار گروهی را از دیگر نتایج وبلاگ‌نویسی پرستاران برشمرد و گفت:‌« وبلاگ‌های گروهی هم می‌توانند غنی‌تر و به‌روز‌تر از وبلاگ‌های فردی باشند و هم کارتیمی را تشویق می‌کنند. حتی وبلاگ‌های فردی نیز مشوق خوبی برای کار گروهی هستند چون هر فرد می‌تواند با لینک دادن به وبلاگ‌های دیگر، گروهی از وبلاگ‌های دارای هدف مشترک را تشکیل دهد و به‌این ترتیب در یک تیم از وبلاگ‌نویسان پرستار مشارکت داشته باشد.»
وی با اشاره به اینکه پرستاری همواره با مشکلات متعددی دست به گریبان بوده است، افزود: « وبلاگ می‌تواند در شناساندن این مشکلات به سایرین، چه پرستار و چه غیر پرستار، کمک کند و همفکری برای یافتن راهکارهای مناسب حل مشکل را برانگیزاند.»

این دانشجوی دکتری پرستاری تصریح کرد: «معرفی حرفه‌ی پرستاری از راه طراحی وبلاگ‌های جذاب و خواندنی که در عین‌حال اطلاعات درست در مورد حرفه‌ی پرستاری،‌ آنچه که هست و آنچه که می‌تواند باشد، میسر است. همچنین وبلاگ‌نویس نیاز به مهارت‌هایی دارد که در اطلاع‌رسانی به طور عام کاربردهای فراوانی دارند، هرچند با اطلاعات اندک می‌توان وبلاگ‌نویسی را شروع‌کرد، اما توسعه‌ی تدریجی مهارت‌ها بر حسب نیاز نویسنده می‌تواند به ارتقاء این مهارت‌ها در سطح جامعه‌ی حرفه‌ای منجر شود.»

به گفته‌ی وی یکی از نقش‌های مهم پرستاران آموزش عمومی است و یکی از راه‌های آسان و مؤثر این کار، استفاده از وبلاگ‌هایی با محتوای آموزشی برای عموم است.

ضرغام ادامه داد: « همزمان با توسعه‌ی ابزارهای اطلاع‌رسانی، افکار و ایده‌های نو نیز شکل می‌گیرند. هر کس به فراخور مهارت‌ها و ابتکار خود می‌تواند به نوآوری‌هایی در استفاده از این ابزارها دست بزند و هر وبلاگ می‌تواند منحصر به فرد باشد و کاربرد جدیدی داشته باشد.»

وی در پایان تاکید کرد:« جشنواره‌ی وبلاگ‌نویسی پرستاران توانسته است، مشوق خوبی برای توسعه‌ی وبلاگ‌نویسی و شناساندن آن به پرستاران باشد. امید است که در سال‌های بعد نیز این جشنواره تداوم داشته باشد و شاهد وبلاگ‌های هرچه پربارتر پرستاران باشیم. بهتر است که در پایان جشنواره فهرستی از آدرس و محتوای وبلاگ‌های شرکت‌کننده در جشنواره منتشر شود و اطلاع‌رسانی آن نیز در سال‌های بعد بهتر انجام شود.»


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *